Nieuw aanbod: boeiende opfrissingscursussen / inspirerende workshops rond Wetenschappen en Techniek voor leerkrachten basisonderwijs.

nieuws

Workshop 'Ice Ice Baby' (gratis)

Voor wie: leerkrachten 1ste graad BaO

06 november van 13.30u – 16u (VOLZET)

Leercentrum Provinciehuis - Universiteitslaan 1 - 3500 Hasselt

Binnen de leerlijn ‘Experimenteren met biochemie’ gaan we met leraren van de eerste graad aan de slag om vanille-ijs te maken. We laten jullie kennis maken met het onderzoek naar aggregatietoestanden. Verder bieden we jullie een exclusieve uitbreiding aan die jullie nadien in de klas kunnen toepassen. Deze speciale workshop geven we daarom de benaming: ‘Ice ice baby!’.

 Schrijf je hier in (volzet = maximum aantal deelnemers van 24 personen bereikt)


Opleiding LEGO Education (gratis)


Voor wie: leerkrachten 2e graad BaO

01 oktober van 9u – 12u (beginners = VOLZET)

01 oktober van 13u tot 16u (gevorderden = VOLZET)

LEGO Studio PXL Hasselt - Vilderstraat 5 - 3500 Hasselt

Tijdens deze workshops stellen we de lespakketten en de leersets WeDo 1.0 voor en gaan we er ook mee aan de slag. Door LEGO-modellen te bouwen en tot leven te brengen, begrijpen leerlingen beter hoe technologie een steeds belangrijkere rol speelt in hun dagelijkse leven. Het betrekken van vakken als informatica, taal en wiskunde in het lesgebeuren, is een absolute meerwaarde.

 Schrijf je hier in (volzet = maximum aantal deelnemers van 48 personen bereikt)


Workshop 'Ontdek de ontdekdoos' (gratis)

Voor wie: kleuterleraren

02 oktober van 13.30u – 16u (= VOLZET)

20 november van 13.30u – 16u (= VOLZET)

27 november van 13.30u – 16u (= VOLZET)

Leercentrum Provinciehuis - Universiteitslaan 1 - 3500 Hasselt

Tijdens de workshop ‘Ontdek de ontdekdoos’ gaan we creatief aan de slag om een eigen ontdekdoos binnen de leerlijn van “Wat’t een aantrekking” (thema magnetisme) te maken. Deze workshop wordt aangeboden aan enthousiaste kleuterleraren die hun leerlingen willen uitdagen om onderzoekend aan de slag te gaan. Je zal huiswaarts keren met een bruikbare ontdekdoos die je verder kan uitwerken met alledaagse huis-, tuin- en keukenmaterialen.

Schrijf je hier in (volzet = maximum aantal deelnemers van 67 personen bereikt)


Opleiding LEGO Education (gratis)

Voor wie: leerkrachten 3e graad BaO

15 oktober van 9u – 12u (beginners = VOLZET)

15 oktober van 13u tot 16u (gevorderden = VOLZET)

LEGO Studio PXL Hasselt - Vilderstraat 5 - 3500 Hasselt

Tijdens deze workshops stellen we de lespakketten en de leersets Machines & Mechanismen voor en gaan we er ook mee aan de slag. Het M&M-pakket biedt heel wat mogelijkheden om als echte engineers aan de slag te gaan. Met heel veel leuke doe-opdrachten leer je stap voor stap handelen en denken. Al spelend leren is hier echt van toepassing.

Schrijf je hier in (volzet = maximum aantal deelnemers van 48 personen bereikt)

Welkom bij Ontdek Techniektalent


 Ontdek Techniektalent is een initiatief van het Flankerend Onderwijs van de Provincie Limburg, dat tot doel heeft kinderen uit het gewone en buitengewone kleuter- en basisonderwijs op een speelse manier kennis te laten maken met Wetenschap en Techniek en hun talent hiervoor stimuleren.


Het project biedt onder andere vorming, ondersteuning en methodieken aan voor leerkrachten uit het kleuter- en basisonderwijs. Met het netwerk bestaande uit de pedagogische begeleiding, de Limburgse hogescholen, de Limburgse nijverheidsscholen en bijna alle kleuter- en basisscholen streven we naar het verhogen van de technische geletterdheid van al onze jongeren.


De projectpijlers zijn:

  • ondersteunen van de visie rond Wetenschap en Techniek op de klasvloer
  • leerkrachten vorming aanbieden om vertrouwd te geraken met STEM-gerelateerde inhouden en de daaraan verbonden pedagogisch-didactische aanpak
  • leermiddelen ter beschikking stellen en methodieken aanreiken om Wetenschap en Techniek in de eigen vertrouwde schoolomgeving te brengen  


Het ontwikkelen van leerlijnen rond Wetenschap en Techniek biedt kansen en nieuwe inzichten om het probleemoplossend denken en handelen te oefenen bij jonge kinderen.

header

Doelstellingen

Het Ontdek Techniektalent project heeft volgende doelstellingen:


  • De drempel naar richtingen met Techniek & Wetenschap verlagen.
  • Aandacht en ondersteuning bij het realiseren van de ontwikkelingsdoelen en eindtermen Techniek en Wetenschap in het basisonderwijs vertrekkende vanuit een onderzoekende, ontwerpende houding.
  • Jongeren van het basisonderwijs hun interesses en talenten voor Techniek & Wetenschap laten ontdekken.
x

Gebruiker scholen aanpassen

x

Geen toegang

Om naar deze pagina te surfen moet je een login hebben.