LEUKE OPDRACHTEN MET HEEL WAT EXPERIMENTEERPLEZIER!

bibliotheken

Webinar "het kazenspel" - leerlijn een tandje bijsteken

Webinar: woensdag 13 mei 2020

Voor wie: leraren 3de graad bao


Binnen de leerlijn ‘Een tandje bijsteken’ gaan we in de derde graad onderzoekend aan de slag met katrollen. Om het onderzoek om te zetten naar een leuk en uitdagend project, hebben we binnen OTT het bekende kazenspel een ware make-over gegeven. Deze klassieker in een nieuw jasje, geeft ons perfect de mogelijkheid om met katrollen aan de slag te gaan.


Downloads:

Fiches allerlei

Afbeeldingen en werktekeningen

Video SchoolTV- katrollen


Wafels bakken

Er bestaan duizenden redenen om wafels te bakken. Ze smaken lekker op elk moment van de dag en je kunt er om het even wie mee verrassen, zeker op een verjaardagsfeestje.

Maar stel je eens voor dat je op je verjaardagsfeestje enkele gasten hebt uitgenodigd met een allergie voor een bepaald ingrediënt. Wat kan je dan doen?


Onderstaande fiches bieden dan misschien wel een oplossing. Bak jij een super lekkere wafel voor Nouam, Fien en Tuur?


Succes alvast!


Inleiding - probleemstelling - duiding

Opdrachtenfiche Nouam    -     Opdrachtenfiche Fien     -    Opdrachtenfiche Tuur
bibliotheken

Zeepbellen blazen

Bellen blazen is één van de leukste spelletjes voor buiten. Er is gewoon iets magisch aan die glinsterende, zwevende bellen in de lucht. Zelf bellenblaas maken is helemaal niet moeilijk maar hoe maak je nu zo een super bellenblaassopje?


Onderzoek zelf wel sopje het beste resultaat biedt. Met een mengsel van water, zeep en suiker kom je tot verrassende resultaten. Experimenteer je mee?


Fiche zeepbellen blazen


bibliotheken

Welkom bij Ontdek Techniektalent


 Ontdek Techniektalent is een initiatief van het Flankerend Onderwijs van de Provincie Limburg, dat tot doel heeft kinderen uit het gewone en buitengewone kleuter- en basisonderwijs op een speelse manier kennis te laten maken met Wetenschap en Techniek en hun talent hiervoor stimuleren.


Het project biedt onder andere vorming, ondersteuning en methodieken aan voor leerkrachten uit het kleuter- en basisonderwijs. Met het netwerk bestaande uit de pedagogische begeleiding, de Limburgse hogescholen, de Limburgse nijverheidsscholen en bijna alle kleuter- en basisscholen streven we naar het verhogen van de technische geletterdheid van al onze jongeren.


De projectpijlers zijn:

  • ondersteunen van de visie rond Wetenschap en Techniek op de klasvloer
  • leerkrachten vorming aanbieden om vertrouwd te geraken met STEM-gerelateerde inhouden en de daaraan verbonden pedagogisch-didactische aanpak
  • leermiddelen ter beschikking stellen en methodieken aanreiken om Wetenschap en Techniek in de eigen vertrouwde schoolomgeving te brengen  


Het ontwikkelen van leerlijnen rond Wetenschap en Techniek biedt kansen en nieuwe inzichten om het probleemoplossend denken en handelen te oefenen bij jonge kinderen.

header

Doelstellingen

Het Ontdek Techniektalent project heeft volgende doelstellingen:


  • De drempel naar richtingen met Techniek & Wetenschap verlagen.
  • Aandacht en ondersteuning bij het realiseren van de ontwikkelingsdoelen en eindtermen Techniek en Wetenschap in het basisonderwijs vertrekkende vanuit een onderzoekende, ontwerpende houding.
  • Jongeren van het basisonderwijs hun interesses en talenten voor Techniek & Wetenschap laten ontdekken.
x

Gebruiker scholen aanpassen

x

Geen toegang

Om naar deze pagina te surfen moet je een login hebben.